AUGA B.V.

Over ons

AUGA – Amazing Water

AUGA is actief in veel disciplines van watertechniek. Volledig afgestemd op wensen van de klant, waarbij vele vormen van bewegend water denkbaar zijn. Producten voor het zuiveren, bewegen, vormgeven, vitaliseren, belichten en aanleggen van je vijver of waterpartij. We zijn de Nederlandse importeur van het merk Messner uit Duitsland maar hebben ook ons eigen label AUGA, beide voor vijverbenodigdheden en verkrijgbaar via een uitgebreid dealer netwerk. AUGA is de specialist in ontwerp en bouw van fonteinen voor vijvers, tuinen en parken, filter- en beluchtingsinstallaties.

AUGA Fonteintechniek en Filtertechniek
AUGA ontwerpt en bouwt installaties voor fonteinen, filter- en beluchtingstechniek. We bouwen en ontwerpen voor onze Nederlandse klanten. Ook internationale klanten weten ons steeds beter te vinden. Naast de seriematig geproduceerde installaties, bouwen wij ook klantspecifiek afgestemde systemen voor waterprojecten. Levering vindt plaats door geheel Europa.

Messner Benelux BV vijverbenodigdheden
Begonnen als Messner Benelux B.V., hebben we onze bedrijfsnaam in 2013 aangepast naar AUGA. Dit omdat we steeds meer internationaal werken. AUGA komt uit het Spaans dialect en betekent “Water”. Een krachtige, internationale naam die exact symboliseert waarmee we bezig zijn!

Bewegend water fascineert!
Wij beheersen het vak om water een mooie vorm te geven, helder en vitaal te houden of sfeervol aan te lichten. Dat profiel past bij ons en doen we al meer dan 30 jaar, elke dag weer opnieuw met even veel plezier.

Werkterreinen
Het werkterrein van AUGA voor watertechniek is breed; Kennis en producten worden toegepast bij waterprojecten voor particuliere en bedrijfsmatige doeleinden. Naast visueel aantrekkelijke watervormen worden ook fonteinen ter beluchting geleverd om algen of vissterfte te bestrijden, hetgeen vooral betrekking heeft op gemeentelijke waterpartijen.

Advies van AUGA
Ontwerp, begeleiding en productie is geheel in eigen beheer. Hierbij besteden we veel aandacht aan begeleiding, immers voor veel cliënten is een waterproject geen alledaagse aangelegenheid, onze kennis en ervaring bieden wij graag aan om een project gezamenlijk tot een succes te brengen.

Gemarkeerd product

Pompe de bassin VarioFlow® LV 20 avec moteur 12V PM et convertisseur de fréquence

VarioFlow® LV 20 vijverpomp met PM motor in 12V en frequentieregeling

Energiezuinige vijverpomp met 12 V laagspanningsmotor. De VarioFlow® LV 20 is bij uitstek geschikt voor plaatsing in de filterzone van een zwemvijver, waar 230 V pompen wettelijk niet toegepast mogen worden. Met opstelling in de vijver zijn aanzienlijk minder technische voorzieningen nodig en daarmee worden de installatiekosten een stuk lager. Installatievoordeel met een 12 V laagspanningspomp De toepassing voor laagspanningspompen hebben altijd betrekking op veiligheid. Pompen in 230 V uitvoering mogen wettelijk niet in het water geplaatst worden, waar personen zich in water kunnen bevinden. In de meeste gevallen gaat het dan om zwemvijvers, waar een 230 V pomp in een techniekput buiten de vijver geplaatst moet worden. Bovendien moeten extra voorzieningen getroffen worden, om de veiligheid van de gebruikers te waarborgen. Dat gaat een stuk gemakkelijker met een laagspanningspomp, die wel in het water geplaatst mag worden en maximale zekerheid biedt voor mens en dier die zich in water bevinden. De pomp wordt in het plantenfilter opgesteld. AUGA levert hiervoor een ‘draincollector’, waarin de pomp precies past. Drainageslangen die op de collector zijn aangesloten, onttrekken het gezuiverde water uit het plantenfilter en de pomp zorgt voor circulatie. Veilig, gemakkelijk én met de meest lage installatiekosten.

Lees verder »

Vacatures

Neem contact met ons op

Scroll naar top