Platipus Landscape Solutions

Over ons

Sinds Platipus voor het eerst pionierde met het concept van ondergrondse boomverankering in 1983, heeft Platipus systemen ontworpen, geproduceerd en geleverd om bomen te beveiligen, te stabiliseren en te irrigeren op prestigieuze projecten en op duizenden kleinere en particuliere locaties over de hele wereld.
Door de kluit ondergronds vast te zetten, zorgen onze systemen voor een snelle wortelontwikkeling, wat resulteert in een zeer laag sterftecijfer voor nieuw geplante bomen.

Er is een uitgebreid assortiment kits en installatiegereedschap beschikbaar voor boven- en ondergrondse verankering voor standaard en halfvolgroeide boomtransplantaties tot 20 meter hoog.

Platipus is doorgegaan met innoveren en producten ontwikkelen om de landschapsarchitectuur te helpen en we hebben erkend dat met stedelijke gebieden die over de hele wereld blijven groeien, de behoefte om beschikbare groene ruimten te benutten een recordhoogte heeft bereikt. Het gebruik van levende muren is de gevestigde oplossing geworden om stedelijke verticale groene ruimtes te maximaliseren en te genieten van de vele voordelen die ze met zich meebrengen. Platipus heeft hun eigen levende muur, G-WALL, ontwikkeld om alle tuinontwerpers en landschapsarchitecten een duurzaam en efficiënt systeem te geven om hun groene ruimtes te transformeren.
Platipus blijft kijken naar de toekomst en hoe hij het beste aan de behoeften van zijn klantenbestand kan voldoen.

Gemarkeerd product

Platipus G-WALL

Platipus G-WALL

Platipus realiseerde zich dat nu stedelijke gebieden over de hele wereld blijven groeien, de behoefte aan het benutten van beschikbare groene ruimten ongekend hoog is. Het gebruik van levende muren is de gevestigde oplossing geworden om stedelijke verticale groene ruimtes te maximaliseren en te genieten van de vele voordelen die ze met zich meebrengen. Platipus heeft hun eigen levende muur, G-WALL, ontwikkeld om alle tuinontwerpers en landschapsarchitecten een duurzaam en efficiënt systeem te geven om hun groene ruimtes te transformeren. Het Platipus G-WALL®-systeem bevat de al enorm succesvolle en gepatenteerde D-MAN-cel, van het D-MAN Tree Anchor System, om gegarandeerde sterkte en veiligheid te garanderen voor elk project met levende muren. Het modulaire karakter van de G-WALL zorgt voor ongelooflijk eenvoudige verticale en horizontale uitbreiding, met behulp van in elkaar grijpende, omnidirectionele cellen met een individuele celcapaciteit van 580 ml. Deze cellen maken gebruik van ‘decoupeerzaag’-integratie en zijn eenvoudig te verbinden met lichtgewicht handgereedschap. Dit maakt het G-WALL-systeem zo veelzijdig dat iedereen het systeem direct uit de doos kan gebruiken. Het is snel en eenvoudig te monteren en vereist geen stokken, rails, ophangroosters of membranen. Elke cel biedt 4 vakken voor het planten en accepteert standaard 13/16 mm irrigatiepijpen. Het dashboard is ook voorzien van ‘drip through’-irrigatiesleuven om ervoor te zorgen dat alle planten van water worden voorzien. Als warme lucht opstijgt, trekt deze koele lucht omhoog en rond de cellen, waardoor de planttemperatuur gematigd blijft. De luchtstroom vermindert waterverdamping en afval. We hebben Autocad’s, technische fiches, installatie-instructies en case studies met voorbeelden. Dit betekent dat u alles heeft wat u nodig heeft om uw perfecte verticale groene ruimte te creëren.

Lees verder »

Nieuws

Vacatures

Neem contact met ons op

Scroll naar top