Steenbakkerij Vande Moortel

Steenbakkerij Vande Moortel

Over ons

Kwaliteitsvolle klinkers met karakter die elke tuin een extra dimensie kunnen bieden. De kleiklinkers van Vande Moortel, dat is klasse(A) voor tuinen met klasse.

De verschillende kleuren, formaten en de diverse legverbanden scheppen eindeloze mogelijkheden en volledige vrijheid in het ontwerp. Kleiklinkers zijn gemakkelijk te combineren met andere materialen en door hun natuurlijk karakter passen ze in elke omgeving.

Alle kleiklinkers van Vande Moortel lenen zich tot waterdoorlatende bestrating dankzij hun specifieke natuurlijke karakter en kwaliteitskenmerken. In combinatie met ons H2O Clay Paving Sand bieden onze kleiklinkers immers voldoende ruimte om het regenwater via de traditionele, natuurlijke voegen tussen de kleiklinkers in de ondergrond te laten infiltreren.

Ons H2O Natural Clay Paving concept bestaat uit 100% natuurlijke materialen met een zeer hoge levensduur die zo goed als volledig herbruikbaar zijn. Voor de productie van onze kleiklinkers maken we maximaal gebruik van lokale en hernieuwbare grondstoffen (rivierklei uit het Scheldebekken) en verduurzamen we als het ware de bodem onder onze voeten. De verwerking met het ecologisch geoptimaliseerde SeptimA-formaat resulteert meteen in 30% CO2-, materiaal- en energiereductie ten opzichte van gebakken straatstenen in klassiek formaat.

Gemarkeerd product

H2O Natural Clay Paving

H2O Natural Clay Paving

H2O Natural Clay Paving geeft het hemelwater de kans om ter plaatse te infiltreren. De waterdoorlatende bestrating en fundering voeren het water vertraagd af naar de ondergrond. Zo worden de rioleringen ontlast én blijft de grondwaterstand op peil. De volledige bestratingsopbouw resulteert in een minimale waterdoorlatendheid capaciteit van 5,4 x 10-5 meter per seconde. Alle kleiklinkers van Vande Moortel lenen zich tot waterdoorlatende bestrating dankzij hun specifieke natuurlijke karakter en kwaliteitskenmerken. In combinatie met de correcte voegvulling bieden onze kleiklinkers immers voldoende ruimte om het regenwater via de traditionele, natuurlijke voegen tussen de kleiklinkers in de ondergrond te laten infiltreren. In tegenstelling tot strengpersklinkers of betonklinkers ben je met Vande Moortel kleiklinkers dus niet verplicht om met afstandhouders te werken.

Lees verder »

Neem contact met ons op

Scroll naar top