Van den Berk Boomkwekerijen

Van den Berk Boomkwekerijen

Over ons

Van den Berk Boomkwekerijen is gespecialiseerd in medium tot zeer grote maten bomen en struiken. Met ongeveer 450 hectare en een assortiment van meer dan 1600 boomsoorten en cultivars, behoren we tot één van de grootste kwekerijen van Europa. Meer dan 100 medewerkers werken dagelijks op drie locaties met veel enthousiasme en kennis van zaken aan het kweken, verkopen en leveren van topkwaliteit bomen naar afnemers in 35 landen.

De bomen komen onder andere terecht in stadscentra, op bedrijfsterreinen, in recreatieparken en in particuliere tuinen. In het traject daar naar toe werken we nauw samen met de verantwoordelijke landschapsarchitecten, groenaannemers, projectontwikkelaars, groenbeheerders, tuinontwerpers en hoveniers. Zo komen we gezamenlijk tot de meest succesvolle groenprojecten en daar zijn we trots op!

Gemarkeerd product

Arbres biologique

Biologische bomen – SKAL gecertificeerd

Biologische bomen – Skal gecertificeerd In 2016 is Van den Berk Boomkwekerijen begonnen met de teelt van biologische bomen. Er was op dat moment nauwelijks biologisch uitgangsmateriaal in de markt verkrijgbaar, maar de wetgeving voorziet daarin want de cyclus moet ergens beginnen. Na 4 jaar, in 2020, waren de eerste bomen van het proefperceel geschikt voor levering. In de tussenliggende jaren zijn er nieuwe percelen bijgekomen. Afhankelijk van de vraag zal de productie van biologische bomen verder toenemen en wordt het assortiment de komende jaren groter. Kwaliteit van Biologische bomen De resultaten zijn goed: het zijn gezonde en kwalitatief uitstekende bomen die niet onder doen voor vergelijkbare bomen die elders op de kwekerij worden gekweekt. Dat komt mede doordat we in de afgelopen vijftien jaar het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen in onze reguliere teelt zeer sterk terug hebben gebracht. We hebben daardoor veel kennis opgebouwd over alternatieve kweekmethodes en middelen. Het biologisch kweken van bomen past goed in deze lijn en onze ervaringen zijn positief. Wel is het kweekproces arbeidsintensiever waardoor het prijsniveau van de bomen hoger ligt dan bij reguliere kweek.

Lees verder »

Nieuws

Neem contact met ons op

Scroll naar top