Onze privacy policy en legal notice lees je hier.

Dinsdag 4 september

Meer succes via je eigen website: 10 eenvoudige tips om beter gevonden te worden in Google en meer offerte aanvragen te ontvangen.

14u00 - 14u30

Jo Deferm
Zaakvoerder Webhero


Het seminarie Green Cities for a sustainable Europe is een initiatief van AVBS, dé Sierteelt- en Groenfederatie, en in opdracht van de Europese Commissie. Het seminarie handelt over de positieve klimaateffecten van groene ruimtes in stedelijk gebied en wil landschapsarchitecten en beleidsmakers in openbaar groen bewust maken van het belang van dit thema d.m.v. 4 inspirerende lezingen. De voormiddag zal bestaan uit een mengeling van projectgerichte lezingen tot uiteenzettingen binnen een meer beleidsmatige aanpak.

Wat je mag verwachten? Twee Vlaamse landschapsarchitecten, een Nederlandse onderzoeker van de Universiteit van Wageningen en de Zweedse Tree Officer van de stad Stockholm.

Doelgroep

Landschapsarchitecten en groenambtenaren (milieudiensten, groenambtenaren voor openbare besturen)

Locatie?

Flanders expo Gent, tijdens de vakbeurs GREEN.

Wanneer?

Dinsdag 4/09 van 8u30-13u00.
Deze dag staat voor GREEN in het teken van de openbare ruimte. Het seminarie is dus mooi combineerbaar met een bezoek aan de beurs in de namiddag.

Hoe inschrijven?

De inschrijvingen verlopen volgens een online registratieformulier. (VOLZET)

Programma

  • 8u30 – 9u00: Verwelkoming + voorwoord (10 à 15 minuten)
  • 9u00 – 9u45: Aurelie De Smet, Kenniscentrum tuin+ | Els Huigens, Ontwerpbureau Fris in het Landschap

Onderwerp: Meerschalig, meerlagig en meervoudig: handvaten voor het ontwerpen van duurzame groene ruimte voor klimaatneutrale steden en wijken van morgen. (Op basis van het recent gepubliceerde ‘Vademecum Duurzaam ontwerpen van groene ruimte’ belicht deze lezing het aspect duurzaamheid op ontwerpniveau.)

  • 9u45 – 10u10: Lieven Vereecke, Landschapsarchitect

Ontwerp: : Stadsontwikkelingsproject De Munt – Roeselare
Het Muntplein in Roeselare is één van Lievens meest vooraanstaande openbare ontwerpprojecten. Met een uniek waterbufferingssysteem wordt het aanwezige groen permanent voorzien van overtollig regenwater.

  • 10u10 – 10u30: Pauze
  • 10u30 – 11u15: Wiebke Klemm, Onderzoeker-Ontwerper Klimaatbestendige Stad, Universiteit Wageningen

Onderwerp: Klimaatbestendig stedelijk groen – onderzoek, ontwerp en doen
Een lezing die niet pleit voor ‘meer groen’, maar voor ‘effectief groen’ om onze steden klimaatbestendig in te richten. Wiebke Klemm verbindt haar wetenschappelijke kennis en promotioneel onderzoek met specifieke aanbevelingen voor ontwerp en onderhoud van stedelijk groen.

  • 11u15 – 12u00: Björn Embrén, Tree Officer van de stad Stockholm

Onderwerp: De zoektocht naar een duurzame stedelijke bodem door het gebruik van Biochar
Door het gebruik van Biochar slaagde de Zweedse hoofdstad Stockholm erin om te werken met duurzame plantenbeddingen die fungeren als ecosysteem en zich gedragen als biologische filter tegen verontreiniging. 

  • 12u00 – 13u00: Lunch
 

Green - het event voor de groenprofessional

27-28-29 sept 2020
Flanders Expo Gent

+32 (0) 9 241 92 11
info@green-expo.be

Met het voortzetten van uw bezoek aan de website, accepteert u het gebruik van cookies om op maat gemaakte aanbiedingen en diensten aan te bieden. Lees meer