22 + 23 + 24 sept 2024 – Flanders Expo Gent

Boomkwekerij De Bruyn – Diversiteit gekweekt met liefde voor het vak

Diversiteit gekweekt met liefde voor het vak

Op meer dan 150 hectare kweekt Boomkwekerij De Bruyn bomen, coniferen, solitairen en grote heesters. Met meer dan 1.000 verschillende soorten, variëteiten en cultivars behoren wij bij de meest soortenrijkste boomkwekerijen van de Benelux. Naast het uitgebreide zelfgekweekte assortiment laan- en parkbomen, meerstammige bomen en solitairen, kan u bij ons terecht voor haagplanten, struiken, vaste planten, siergrassen en andere park- en tuinplanten die samen een groenproject tot een geheel maken.

Kwalitatief groen voor elk project

De vele voordelen van groen maken de aanwezigheid van een duurzame beplanting onmisbaar op alle projectschalen.  Bomen zorgen voor luchtzuivering, kunnen helpen bij wateroverlast, zorgen voor schaduw en afkoeling, zijn een essentiële levensbron voor bijen en vogels en hebben een positieve impact op onze algemene gezondheid.

De juiste boom op de juiste plaats

In een continu veranderende omgeving leggen wij ons specifiek toe op het aanbieden van een grote diversiteit bomen en unieke solitairen. Niet alleen plaatsgebonden omgevingsfactoren maken elke locatie en elk project uniek, ook het verwachte eindbeeld en de functies die van de boom verwacht worden zullen per situatie verschillen. Daarenboven neemt het belang van diversiteit alsmaar toe in het kader van de klimaatwijzigingen. Er is nood aan een veelvoud van soorten, variëteiten en cultivars die hitte, drogere en nattere periodes kunnen trotseren. De juiste boom op de juiste plaats verzekert het gewenste eindbeeld.

Wij helpen graag mee bij de integratie van bomen in groenprojecten. Of deze bestemd zijn voor de publieke ruimte, private terreinen of voor privétuinen, door met u in gesprek te gaan en onze jarenlange ervaring met u te delen kunnen wij u gericht adviseren bij de bomenkeuze.

Share This Post

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Scroll naar top